Accés directe als continguts Anar a l'inici de la pàgina Accés directe al sistema de navegació Anar a la pàgina d'accessibilitat i dreceres de teclat Cercador d'ocupació Mapa web
SOC
Servei d'Ocupació de Catalunya

Accessibilitat

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) ofereix les seves pàgines amb un disseny accessible i amb l'objectiu de garantir l'accés universal a la societat de la informació i del coneixement.

D'acord amb el que s'explicita en el document estratègic "e-Europe, una Societat de la Informació per a tots", el SOC vol que aquelles persones amb dificultats per a accedir a la informació (amb alguna discapacitat física, sensorial o amb barreres tecnològiques) disposin d'una eina eminentment pràctica i útil que promogui i garanteixi, en les condicions tecnològiques actuals, la igualtat en l'accés i la gestió de la informació disponible online. Per assegurar aquest accés, s'han provat totes les pàgines i s'han seguit les recomanacions de la WAI (Web Accessibility Iniciative).

Dreceres de teclat

S'han definit una sèrie de dreceres de teclat per accedir més ràpidament als enllaços més comuns. Les tecles definides sempre es combinen amb la tecla "alt" esquerra.

S'han evitat aquelles combinacions de lletres que en català i en castellà poden donar problemes amb la programació del sistema operatiu i dels sintetitzadors més utilitzats. Així mateix, s'han mantingut les mateixes combinacions ja utilitzades en el portal de la Generalitat de Catalunya.

Dreceres de teclat (actives a totes les pàgines):

  • Accés directe als continguts: alt+q
  • Accés directe al sistema de navegació: alt+m
  • Anar a la pàgina d'accessibilitat i dreceres de teclat: alt+b
  • Anar a l'inici de la pàgina: alt+o
  • Cercador d'ocupació: alt+r
  • Mapa web: alt+p