Accés directe als continguts Anar a l'inici de la pàgina Accés directe al sistema de navegació Anar a la pàgina d'accessibilitat i dreceres de teclat Cercador d'ocupació Mapa web
SOC
Servei d'Ocupació de Catalunya

Xarxa Eures

Com accedir als serveis Eures?

Les persones interessades a rebre informació sobre els serveis de la xarxa Eures poden adreçar-se a l’oficina de treball del SOC on se’ls oferirà informació sobre recursos i eines de cerca de feina a l’Espai Econòmic Europeu per tal que puguin dissenyar el seu projecte de mobilitat. Trobareu l'oficina de treball que us correspon per districte postal al Cercador de les oficines de treball.

El personal de les oficines de treball del SOC proporciona una primera atenció i introduirà el CV i les dades necessàries per fer la intermediació laboral a Europa: extensió de la demanda d’ocupació a l’àmbit europeu, nivell d’idiomes, etc, i alhora ofereix orientació i recursos bàsics per poder iniciar la cerca de feina a Europa.

Les persones interessades a aprofundir en el tema poden demanar inscriure's a un mòdul d’orientació i recursos per treballar a Europa amb els continguts següents:

Context del mercat de treball europeu:

  • Requisits de coneixement d’idiomes.
  • Eines de cerca de feina a l’Espai Econòmic Europeu (CV, carta de presentació, entrevista, etc.)
  • Reconeixement de les titulacions.
  • Portal EURES i altres recursos de cerca de feina.
  • Treball estacional a Europa.
  • Gestions i administracions de recolzament.

Més informació

Presentacions

Xarxa Eures. Informació bàsica

Recursos de la UE 

Programa 'El teu treball EURES-FSE'

És un programa que promou el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) que es planteja com a complement a les activitats del “Catàleg de Serveis EURES - Espanya” i que està cofinançat pel Fons Social Europeu.

L’objectiu de “El teu treball EURES - FSE” és ajudar econòmicament les persones aturades que han decidit marxar a treballar a un altre país de l’Espai Econòmic Europeu (EEE), i que optin a un contracte de treball, contracte de pràctiques o de formació.

Persones destinatàries

Persones aturades inscrites com a demandants d’ocupació amb nacionalitat espanyola o de qualsevol Estat membre de la Unió Europea, de l’EEE, o Suïssa i que tinguin residència legal a Espanya.

Tipus d’ajuts i quantia

El programa estableix ajuts per fer entrevistes de selecció i/o trasllats del país i assentament per contractació laboral en les modalitats següents: contracte laboral, contracte d'aprenentatge i contracte en pràctiques (tots amb una durada mínima de 6 mesos), com també per fer cursos d'idiomes que facilitin aquesta contractació.
Les persones treballadores aturades de qualsevol edat poden sol•licitar els ajuts que ofereix el programa en els casos següents:
• Per assistir a una entrevista laboral (entre 100 € i 300 €, en funció de la distància)
• El trasllat per incorporar-se a un lloc de treball (entre 600 € i 1.200 € segons el país de destinació)
• La realització d'un curs en idiomes, que estigui vinculat a la incorporació a un lloc de treball (el cost real declarat amb un màxim de 1.200 €)

Els ajuts són compatibles entre si.

Requisits per accedir als ajuts

• Les persones aturades de qualsevol Estat membre de la Unió Europea, de l’Espai Econòmic Europeu o Suïssa, amb residència legal a Espanya, sense límit d'edat, inscrites com demandants d'ocupació.
• El lloc de treball per al qual es fa l’entrevista, al qual s’incorpora o bé al qual es vincula el curs d’idioma es localitza en un país de l’EEE o Suïssa, diferent del que està residint actualment.
• El contracte de treball, aprenentatge o pràctiques ha de tenir una durada prevista d’almenys 6 mesos.
• Les sol·licituds s’han de tramitar sempre a través d’un assessor/a EURES, que comprovarà els requisits i signarà els corresponents formularis.

IMPORTANT: la sol·licitud d’aquests ajuts s’ha de presentar abans de la realització de l’acció.

Sol·licitud i presentació de les sol·licituds

Les sol·licituds es troben a la pàgina web del SEPE en aquest enllaç.

La sol·licitud s’ha de tramitar sempre mitjançant un assessor/a EURES qui haurà de comprovar els requisits i signar el formulari corresponent. L’assessor/a EURES informarà a la persona sol·licitant de la forma de presentació de la sol·licitud. La sol·licitud s’adreçarà a la: Dirección General del Servicio Público de Empleo Estatal, Subdirección General de Políticas Activas de Empleo, Oficina Nacional de Coordinación EURES España, c/ Condesa de Venadito, núm. 9, 28027 Madrid.

Aquests ajuts els gestionarà el SEPE a efectes de la seva tramitació i pagament.

Normativa

Reial decret 379/2015, bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a l'acció "El teu treball EURES - FSE".

Contacte

Bústia de consulta general: tutrabajoeuresfse@sepe.es

Per a més informació podeu contactar amb l’assessor/a Eures corresponent, i indicar a l’assumpte del correu electrònic “Tu trabajo EURES” i les vostres dades de contacte: 

Més informació

Pàgina web del SEPE
Presentació dels ajuts